Reportages

💙 250 deelnemers wandelden 10 of 25 kilometer om vervolgens te proosten op het leven. Samen hebben zij een prachtig bedrag bij elkaar gewandeld voor baanbrekend kankeronderzoek in het 
Love life! Fight Cancer!
Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

De Beekhoeve is het biologisch melkveebedrijf van Koos en Monique van der Laan. Naast de bekende bedrijvigheid zoals het houden van melkkoeien is er meer op de boerderij te doen en te beleven. Zo vormen duurzaam ondernemen en samen werken met de natuur basisprincipes.

Boerderij De Vooruitgang 

Precisielandbouw bij van den Borne

Jacob  van den Borne is een voorloper in het gebruik van precisielandbouw, techniek en data op zijn bedrijf: hij stelt bedrijfsgegevens beschikbaar via de cloud, vliegt drones over zijn akkers en gebruikt satellietdata voor precisielandbouw.

Boer zoekt Vrouw
Op bezoek bij Boerin Agnes


De liefde vond ze in 2017 niet via Boer zoekt Vrouw , maar pas nadat mijn favoriete datingprogramma ten einde kwam.
Zo ontmoette ze de man van haar dromen: Albert. Samen besloten ze de boerderij van Agnes te runnen.

Natuurlijk bekappen

De paarden Gideon en Saar worden natuurlijk bekapt door Guido Bij Elizabeth in Drenthe. 

Reportage De Roodkapjes in Vierhouten

Een dag zonder zorgen

Voor een uniek project waren de Roodkapjes uit Rotterdam in Vierhouten. Nederland telt 3,7 miljoen mensen die de zorg hebben voor een ander. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden.  Marjo Koppert: “Het is een taak die bovenop al het andere komt. In veel gevallen kunnen ze het er eigenlijk niet bij hebben. Maar ze doen het wél en dat verdient een groot compliment en aandacht. Wat kun je doen als je merkt dat het zorgen je te veel wordt? En hoe blijf je in balans? Ga mee op stap met de Roodkapjes. Voor een dag zonder zorgen.
mei 2023

Van oud bankstel naar Italiaanse designertas

Je moet er voor in de buidel tasten, maar dan heb je wel een lokale, duurzame designtas. Claudia Casagrande, van ClaCa Design, maakt ze in haar garage in Colmschate van gebruikt leer. Het leer komt van gebruikte bankstellen van de Kringloopwinkel Noggus & Noggus in Ommen. Die samen met de leerlingen van het Torbecke College in Zwolle het leer klaar maken voor hergebruik.